Sunday, April 19, 2009

Aku pergi sine tek???

Chris... cuba ko baca post yang aku ada madah aku maybe pergi KK untuk course ya... Apa pandangan ko? (Macam bersms la pulak..kahkahkah)

Hello... This weekend quite enjoyable for me as I can write two posts here.. yes!!yes!! Finally aku sik busy lagik. Bangun pagi tadik pun around 8:30am. Actually woke up around 4:30am looking for Buble (tok anak kucing aku...jangan pandai-pandai buat cerita bukan-bukan). Heran aku pahal pusak ya sik mauk tido ngan aku malam tadi. Cari punya cari finally I found her sitting on my sofa molah muka kesian sik bersalah. Then aku pergi dapur and I saw my last nite dinner leftover atas lantai. Nasib baik la ngot panggang petang ya dah simpan dalam peti sejuk.

Then aku sambung gik tido dengan mimpi entah apa-apa. Konon-konon mauk bersayur agik pagi sebelum pergi Shalom. Dah servis start pukul 9:30am, aku mandi pun 9:35 macam ya... Tapi rumah dekat jak... sikpa... (sukati jak madah sikpa)

Ps Peter madah jadilah saksi dan pergilah bersaksi. Secara sik sengaja, I hold my bible because my handbag already penuh dengan sampah sarap. I went to one of my favourite shop. Tauke tanya 'baru balik gereja ka?' Aku angguk jak. Then masa aku mauk keluar ke pintu one uncle tegur aku.

Ada gereja ka di kawasan ni?
Ada
Gereja apa?
SIB

Banyak gik la sesi soal jawab berlaku tapi disingkatkan

Uncle pergi gereja mana?
Saya mana-mana saja
Uncle datangla minggu depan, 9:30am. Gereja kami atas kedai sebelah sana tu (memberi direction yang betul dan jelas..)

Actually aku memang tak berapa suka pegang bible pergi berjalan-jalan. Ada beberapa sebab la...

1. Nanti orang fikir aku terlalu alim...
2. Lepas pegang, letak sebarang, then hilang...

Tapi kalau macam kes tadi tu, aku terfikir-fikir juga sendiri...

Okay... next. Aku plan lepas servis aku mauk pergi beli rumput and some flowers untuk mengindahkan taman lalang di rumahku. Sebab aku free so aku sik mauk buang masa. Lama-lama kelak ngumpat orang sebab banyak masa terluang kan? Tapi sik tauk macam ne aku boleh balik rumah... then nangga CSI. Kak ya ari pun ujan...

Menjawab kepada soalan di atas tadik... kepada sesiapa yang berkenaan (bukan Chris)... aku maybe pergi KK bulan lima sebab ada Kursus Kejurulatihan Spesifik. Mun sik tauk apa-apa iboh molah cerita mensabotaj orang. Bukan ko yang bayar / sponser / hantar aku pergi sinun, so ko sik tauk apa-apa...

1 comment:

Chris AngelicDemon said...

pemandangan saya kabur2 la...apa soalan ko tek??? haha, teknik penyoalan ya beb..haha
what about?